6. jun, 2021

INTRO TEKSTEN

===================================
Misty en Elan zijn twee jonge studenten, die elkaar ontmoeten in het met geheimen gevulde huis van hun langzaam dementerende hospita in Amsterdam.
Het verhaal speelt zich af in de opwindende en tegelijkertijd sombere jaren 80, waar, althans begin jaren tachtig een crisissfeer en hardhandige confrontaties met het gezag aan de orde waren.
Het thema van deze romantische thriller is de zoektocht.
De zoektocht naar de baanbrekende roman, die Elan probeert te schrijven, de zoektocht naar het boek met namen, de zoektocht naar het verleden, de zoektocht naar jezelf, de zoektocht naar je oorsprong en de zoektocht naar de waarheid.
Een vlot geschreven roman, geestig geschreven scenes, speelse verwijzingen naar popsongs en snapshots uit de literatuur.
De titel van elk hoofdstuk bestaat uit een songtitel, veelal uit de jaren tachtig, die op één of andere manier toepasselijk blijkt te zijn voor het desbetreffende hoofdstuk.
Het verhaal is losjes gebaseerd op de fantasie van de schrijver, aangevuld met stukjes werkelijkheid...
Laat je meeslepen in deze feel-good thriller, in de magistrale doomsdays van de jaren tachtig, die in het licht van nu, in feite een onbezorgde tijd was.
=========================================
Uiteindelijk gaan deze gedichten, zoals eigenlijk alle gedichten over de liefde en over de dood, over verwondering en de natuur, herinnering en berusting, groei en gezin.
In feite dus over schoonheid en het menselijk bewustzijn.
Is het kunst of kitsch?
Ik heb slechts een snufje kitsch toegevoegd, zodat ook arbeiders hard worden geraakt en het meteen kunnen begrijpen.
De gedichten in deze bundel zijn echt, origineel geschreven en ook een zoektocht naar woorden, het nooit kunnen bereiken van het perfecte gedicht.
======================================
Zoals de bekendste opmerking van de beste midvoor in het aforismen verzinnen luidde: 'Elk nadeel heeft zijn voordeel.'
Dat is zeker van toepassing bij autisme; alhoewel vooral een laag EQ en verminderde sociale vaardigheden zeker een handicap zijn, hebben autisten ook sommige zeldzame en nuttige eigenschappen, zoals:
-nauwkeurigheid
-een totaal ander manier van denken en kijken
-eerlijkheid
-opmerkzaamheid
-uithoudingsvermogen
-opmerkzaamheid
-gevoel voor details
-logica
-geconcentreerdheid en focus
-zeer uitgebreide kennis van bepaalde onderwerpen
-zelfs een eigen soort humor
Niet elke autist is een Rainman, en dat hoeft ook niet, ook niet elke jongen wordt een topvoetballer, wat er niet in zit, kan er ook niet uit komen.
Uiteindelijk wil ieder mens erbij horen en gerespecteerd, nuttig en geliefd zijn.
==========================================
Wij, Stefan van acht en zijn vader Simon hebben samen dit boekje: -Een gelukkige dag voor een gewoon mannetje- gemaakt.
Stefan maakte op zijn computer de mooie kleurige tekeningen met het programma Paint, en ik maakt met mijn hoofd en mijn computer de verhaaltjes.
Het verhaal gaat over het gelukkige mannetje Happy en zijn chagrijnige kat Felix, wat ook happy betekent,
Het gelukkige mannetje stapt op een dag met zijn goede been uit bed, wat betekent dat alles wat je doet goed gaat, en het is buiten ook nog eens een prachtige dag.
Daarom gaat hij een hele grote wandeling maken door zijn stad, en maakt dan allerlei avonturen mee.
Eerst komt hij zijn leuke buurvrouwtje tegen, dan bij de goudvisvijver het vismannetje, dan krijgt hij gevulde koek bij het molenmannetje, dan komt hij bij het automannetje, het krantenmannetje, het asielmannetje, het patatmannetje, het schoenenmannetje en het oliedom-mannetje.
Op de terugweg stopt hij bij het bloemenmannetje en neemt een hele grote bos bloemen mee voor het buurvrouwtje.
Zij vindt de bloemen heel mooi, en wil nu altijd bij het gelukkige mannetje zijn om voor hem te koken en hem in bad te doen.
De chagrijnige poes ging toen wonen in het huis van het buurvrouwtje, want chagrijnig en gelukkig past niet bij elkaar, en iedereen moet gewoon zichzelf zijn, dat gaat het beste.
Dus het was echt een hele mooie dag voor het gewone mannetje!
Ik hoop dat jullie dit boek ook leuk vinden, net als wij, toen we het maakten!